SZTE Info

5 éves a TIK

Ötödik születésnapját ünnepli a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja 2004. december 9-én. A központ megnyitása óta közel 4,5 millió látogatót fogadott és évente átlagosan 200 üzleti, kulturális és tudományos rendezvény helyszíne volt és az első magyarországi „zöld” konferenciaközpont lett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2009. december 9-én 09.00 órától egész nap rendezvényekkel várják a látogatókat Szegeden, az Ady tér 10. szám alatt.

 

9 órakor vágják fel a születésnapi tortát.

 

11 órakor „Öt évesek lettünk…” címmel ünnepélyes kiállítás megnyitóra kerül sor, ahol az Egyetemi Könyvtár, a Kongresszusi Központ, a Hallgatói Szolgáltató Iroda és az Universitas Szeged Nonprofit Kft. mutatja be az elmúlt öt év emlékezetes eseményeit. A kiállítást megnyitja Dr. Rácz Béla, rektor-helyettes, köszöntő beszédet mond Dr. Mader Béla, az Egyetemi Könyvtár főigazgatója és Dr. Majó Zoltán, az SZTE fejlesztési igazgatója. A központ társadalmilag felelős magatartását példázza a Gördülő Tánccsoport kiállítás megnyitót kísérő táncbemutatója.

 

10-14 óráig „Elme akadályversenyen” mérettethetik meg magukat a látogatók.

 

14 órakor kerül sor az 5. születésnap alkalmából meghirdetett „Ahogy én láttam a TIK-et az elmúlt 5 évben…” című fotópályázat eredményhirdetésére.

 

A születésnapi rendezvényekre minden egyetemi és városi polgárt szeretettel várnak.

 

További információk: TIK Igazgatóság (62/546-603)

 

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.