Bezár

Sajtóarchívum

4, 5 millió látogató az ország egyetlen egyetemi ökoközpontjában

4, 5 millió látogató az ország egyetlen egyetemi ökoközpontjában

2009. december 10.
2 perc

A megnyitás óta eltelt öt évben több mint 1200 rendezvénynek adott otthont Magyarország első zöld kongresszusi központja. A 2009-ben a Legtöbbet Zöldült Irodája díjjal is kitüntetett Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi- és Információs Központ az egyik legnépszerűbb vidéki konferenciahelyszín, amely az elmúlt évben csaknem 200 rendezvényt bonyolított le és 50 ezer vendéget fogadott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ötödik születésnapját ünnepli az ország egyetlen egyetemi kongresszusi központja, amely a megnyitása óta mintegy 4,5 millió regisztrált látogatót fogadott. A mintegy nyolcmilliárd forintos beruházással elkészült Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi- és Információs Központ egyetemi könyvtárként, szolgáltató és konferenciatérként is működik, naponta átlagosan 3500-400 egyetemi polgár és vendég keresi fel.

Az egyidejűleg több mint 1.300 fő befogadására alkalmas Kongresszusi Központ mindezek mellett az egyik legnépszerűbb vidéki rendezvényhelyszín, ahol tartottak már informatikai világkonferenciát, több száz fős jótékonysági bálokat, hazai és nemzetközi tudományos fórumokat, üzleti workshopokat, valamint kulturális programokat.

A környezettudatosság jegyében az intézmény vezető szerepet vállal a régióban a rendezvények környezeti terheléseinek csökkentése érdekében is. A komplexumban elektronikus dokumentációs rendszert és csak újrahasznosított és/vagy környezetbarát papír használnak. A TIK vezetősége továbbá a számítógépek, nyomtatók és irodai berendezések használatára zöld protokollt alakított ki, amely szigorúan szabályozza az elektronikus berendezések használatát. A mosdókban csökkentették a víznyomást, szelektíven gyűjtik a hulladékot és az épület melegvíz ellátását is 90%-ban napkollektorok segítségével biztosítják. A bevezetett zöldprogramnak köszönhetően a 25 ezer négyzetméteres Központban havi szinten 3-5%-os energia felhasználási javulást értek el és a magyar egyetemek között nonprofit kategóriában elsőként nyerték el a 2009 Legtöbbet Zöldült Irodája díjat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek