SZTE Info

Szegedi Energiagazdálkodási Konferencia

A Szegedi Tudományegyetem és az ETE Csongrád Megyei Szervezete első alkalommal rendezi meg a Szegedi Energiagazdálkodási Konferenciát a DÉMÁSZ Zrt. Műemlék épületében (Szeged, Klauzál tér 9.) 2009. november 26-27 között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kétnapos konferencián több mint harminc előadás hangzik el a napjainkra már egyre szigorodó követelménynek számító környezet- és energiatudatossággal, az energiahatékonysággal, továbbá a megújuló energiahasznosítással kapcsolatban.

A konferenciáról további információk az alábbi linken érhetők el: http://www.ete-net.hu/html/szegedi_energiagazdalkodasi_konferencia/index.htm

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.