Bezár

Sajtóarchívum

A napenergia kutatástól a geotermikus energiatermelés jövőjéig

A napenergia kutatástól a geotermikus energiatermelés jövőjéig

2009. november 23.
2 perc

A legkorszerűbb energetikai ismeretekről tanácskoznak Szegeden

 

Az Európai Unió klímacsomagjának hazai vonatkozásai, a Szegedi Tudományegyetem bioetanollal és napenergiával kapcsolatos kutatásai, a szélerőművek, a földgázellátás, a geotermikus energiatermelés, valamint a megújuló energiák hasznosítása és a természetvédelem közti konfliktusok is témája lesz 2009. november 26-28. között az első alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Energiagazdálkodási Konferenciának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektorának védnöksége alatt a legkorszerűbb energetikai ismeretekről, hagyományteremtő szándékkal szervez konferenciát az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei szervezete 2009. november 26-28. között. A kétnapos konferencián több, mint harminc előadás hangzik el a napjainkra már egyre szigorodó követelménynek számító környezet- és energiatudatossággal, az energiahatékonysággal, továbbá a megújuló energiahasznosítással kapcsolatban.

A rendezvényen neves energetikai szakemberek és az SZTE kutatói számolnak be többek között az Európai Unió klímacsomagjának a megújuló energiaágazattal kapcsolatos hazai vonatkozásairól, a szélerőművek és a geotermikus energiatermelés műszaki és gazdasági kérdéseiről. Szó lesz továbbá a kiserőművek engedélyeztetésről, a környezetvédelemmel kapcsolatos jogszabályi előírásokról, valamint a megújuló energiák hasznosításának természetre gyakorolt hatásáról is.

„A jövő energiájának kérdése talán a legfontosabb kérdés napjainkban. Éppen ezért a tapasztalatok és kutatási eredmények megosztása rendkívül fontos tényező. A konferenciát hagyományindítónak tekintjük és a rendezvényen szeretettel várjuk az energiaiparban dolgozó szakembereket. Külön motivációt jelenthet számukra, hogy a Mérnöki Kamara tagjait 1, illetve 3 kamarai pont illeti meg, amennyiben előadnak vagy hallgatóságként részt vesznek a konferencián” – hangsúlyozza Péter Szabó István, a szervező bizottság vezetője, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar oktatója.

 

További információ:

Keczer Gabriella, sajtószóvivő Szegedi Tudományegyetem Tel.: 62-544070/4070mellék

Bittner Péter Privy Council Communications Tel.: 06-20-665-0386

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek