SZTE Info

Jubilál az óvó-, tanító- és tanárképzés

A tanító- és óvóképzés felsőfokúvá válásának 50. és a szegedi tanítóképzés újraindításának 10. évfordulója alkalmából rendez jubileumi ünnepséget 2009. november 10-én a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara. A rendezvényen bemutatkozik a szegedi tanító- és óvóképzés, de szó lesz még egyebek között a média gyermekekre gyakorolt hatásáról, a matematika hasznáról és a gyermekvédelemről is. A részletes program a csatolt dokumentumban található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

További információk: Annus Gábor kommunikációs vezető, SZTE JGYPK (pr@jgypk.u-szeged.hu).

 

Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.