SZTE Info

Az SZTE Szenátusának levele a Klinikai Központ finanszírozásáról

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2009. október 19-i ülésén támogatta azt a kezdeményezést, hogy az SZTE az illetékes miniszterekhez forduljon a Klinikai Központ finanszírozásának ügyében. A Szenátus összeegyeztethetetlennek tartja, hogy a Klinikai Központ hiányának finanszírozása az oktatásra fordított forrásokból történjen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A levél a csatolt dokumentumban olvasható.

 

Levél

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.