SZTE Info

Szabadegyetem - Szeged IV. szemeszter - Új genetikai források létrehozása géncsendesítés tanulmányozására

A Szabadegyetem Szeged IV. előadássorozat keretein belül 2009. október 7-én, szerdán 18.00 órától Konkoly Marianna, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának diákköri nyertesének előadását tekinthetjük meg "Új genetikai források létrehozása géncsendesítés tanulmanyozására" címmel.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az előadást a megszokott helyínen, a József Attila Tanulmányi es Informacios Központ Kongresszusi termében tartjuk.

Előadoink rövid bemutatását és az előadasok előzetesét a www.u-szeged.hu/szabadegyetem oldalon találhatják meg.

Az előadás televiziós felvételét online vetites formajaban a www.u-szeged.hu/szabadegyetem oldalon a program menupont alatt tekinthetik meg az eloadast koveto het elejetol, illetve az eloadas utani penteken es vasarnap a Varosi Televizio adasaban.

Az előadás látogatása ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt.

 

Az előadás kapcsolódó anyagai

 


 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.