SZTE Info

’Kitárt Kar – gasztronómia és egészséges életmód’

’Kitárt Kar – gasztronómia és egészséges életmód’

címmel rendezvényt szervez a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara Hódmezővásárhelyen, 2009. október 10- én és 11-én az Andrássy utca 15. szám alatti épületeiben, kollégiumi kiállítótermében és belső parkjának teljes területén. A kétnapos rendezvény programjaival hívja fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára és az egészség megőrzéséhez szükséges életmódbeli kérdésekre, a mezőgazdaság produktumainak élettani hatásaira és az egészség megőrzésében betöltött szerepére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

További információk a csatolt dokumentumban találhatók.

 

Program

 

Sajtóanyag

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.