Bezár

Sajtóarchívum

Román-magyar együttműködés az egészségügyben

Román-magyar együttműködés az egészségügyben

2009. július 15.

Szervezett formában érkezhetnek Romániából a gyógyulni vágyók a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba a Medicaltourism Corp. S.R.L., a Medtour.ro Kft. és a Klinikai Központ között nemrég létrejött megbízási szerződésnek köszönhetően. Az együttműködést az tette lehetővé, hogy az EU tagállamaiként kölcsönösen egyre könnyebben vehetjük igénybe szomszédságunkból eredő adottságaink előnyeit is – mondta el a témában tartott sajtótájékoztatón Prof. Dr. Pál Attila, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba a Romániából érkező betegek száma jelentős: 2008. évben a felvett térítéses betegek létszámát tekintve az 1768 fő fekvőbetegből 1393, míg a járóbetegek tekintetében 19.721 főből 3995 fő volt román állampolgárságú. A Medicaltourism Corp. S.R.L., a Medtour.ro Kft. és a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja között 2009. júniusában létrejött együttműködés értelmében a Medicaltourism Corp. S.R.L. és a Medtour.ro Kft. egészségügyi ellátás megszervezését végzi Magyarországon egészségbiztosítással nem rendelkező személyek részére, térítéses formában. Az egészségügyi szolgáltatást pedig a Klinikai Központ betegellátó szervezeti egységei nyújtják a tőlük elvárható gondossággal, magas színvonalon, a betegek elégedettségét szem előtt tartva.

2009. július 15-én a felek ünnepélyesen is megerősítették a megbízási szerződésben foglaltakat, mely szerint szervezett formában érkezhetnek a gyógyulni vágyók a Klinikai Központba.

„A magyarországi egészségügyi ellátó rendszerben segítséget kereső román állampolgárok sokszor kálváriát járnak nyelv- és helyismeret nélkül, alkalmi segítségben bízva vagy egyedül vágnak neki egy-egy útnak. Sokszor bizonytalan és kétséges, hogy megfelelően sikerül-e célba érniük. Bizonytalanok a költségeiket illetően is, hiszen információik sem mindig pontosak” – magyarázta Dr.Tanács Róbert, a MedTour.ro Kft. ügyvezető igazgatója.

„A szolgáltatásokat az a megnövekedett igény hívta életre, mely életünk minden területén – így az egészségügyben is – törekszik az egyre magasabb színvonalú szolgáltatások elérésére. Lehetővé pedig az tette, hogy az Európai Unió tagállamaiként kölcsönösen egyre könnyebben vehetjük igénybe szomszédságunkból eredő adottságaink előnyeit is. A beteg igényének megfelelően az adott probléma, illetve szakterület specialistáit tudjuk ajánlani, akik szakmájukat elismerten magas színvonalon végzik” – hangsúlyozta Prof. Dr. Pál Attila, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke.

A partnerek feladatul azt tűzték ki maguknak, hogy a legtöbb segítséget nyújtsák a Magyarországon ellátást kereső leendő pácienseknek, fókuszálva a szakszerű orvosválasztásra, az egészségügyi dokumentáció szabályos és etikus kezelésére, a pontos tájékoztatásra, a kényelmes és gyors ügyintézésre, a megbízható szervezésre, a kiegészítő szolgáltatásokra és pontos, számla alapján történő elszámolásra, ezáltal növelve is a Klinikai Központba érkező betegek számát.

 

További információ:

 

Bittner Péter Privy Council Communications Tel.: 06-20-665-0386

Hegedűs Mariann, PR referens Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Tel.: 62-546-896


 


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek