SZTE Info

Sajtótájékoztató a Radnóti Emlékév programfüzetének megjelenése kapcsán

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Radnóti Miklós születésének századik évfordulója alkalmából áprilistól izgalmas, színes rendezvénysorozat veszi kezdetét Szegeden. A rendezők többek között szegedi emlékhelyeken szervezett irodalmi sétákkal, szavalóversennyel, felolvasóestekkel, emlékkiállításokkal, a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével megrendezett irodalmi esttel, a Szegedi Egyetemi Színház előadásával és érdekes konferenciákkal várják az érdeklődőket. A programokon jeles hazai és határon túli irodalmárok, helytörténészek, muzeológusok, levéltárosok, színművészek, fiatal tudósok és Radnóti fordítói tisztelegnek a nagyszerű művész emléke előtt.

A Radnóti emlékév programfüzetének megjelenése kapcsán a Radnóti Centenáriumi Emlékbizottság elnöke Dr. Csernus Sándor, az SZTE Bölcsészettudományi Kar dékánja tart sajtótájékoztatót, 2009. március 27-én, pénteken 10 órakor, az SZTE BTK Konferencia termében (Szeged, Egyetem. u. 2.).

A sajtótájékoztatóra ezúton tisztelettel meghívjuk.

 

Az emlékbizottság részéről:

Dr. Olasz Sándor társelnök tanszékvezető egyetemi tanár SZTE BTK

Dr. Bernáth Árpád társelnök egyetemi tanár Magyar Irodalomtörténeti Társaság

Dr. Csernus Sándor SZTE BTK Dékánja

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.