SZTE Info

Alma Mater Díj átadás - 2009.

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén tavasszal negyedik alkalommal adja át az Alma Mater Díjat a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete az SZTE Alma Mater. Az átadásra a Tavaszi Állásbörze lezárásaként 2009. március 11-én szerdán, 16.00 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban kerül sor, melyre szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is.

Az SZTE Alma Mater Díj nemcsak időpontjában és helyszínében kapcsolódik az Országos Állásbörzéhez, hanem szellemiségében is, a Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatók minél szélesebb körű alkalmazását hivatott támogatni. A díjat minden évben az SZTE azon kiemelt regionális vagy országos partnere kapja, aki a legtöbb volt SZTE-s hallgatót foglalkoztatja. Az SZTE Alma Mater Díjjal arra kívánjuk ösztönözni a regionális cégeket, hogy minél több SZTE-n képzett munkaerőt alkalmazzanak,és ezáltal a régió szellemi potenciálját erősítsék az egyetem volt növendékeivel. A rendezvény fővédnöke az egyetem rektora, Prof. Dr. Szabó Gábor, védnöke az SZTE Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatósága.

Eddigi díjazottak:

2006. - Siemens

2007. - 3C Szeged Kft.

2008. - GE Hungary Zrt. Healthcare K+F divízió

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.