SZTE Info

Online orientációs teszt középiskolásoknak

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Elektronikus képzési orientációs tesztet készített középiskolásoknak az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatósága és az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ. Az online teszt célja, hogy az egyetem segítséget adjon a pályaválasztáshoz, a szakemberek és a leendő hallgatók közösen találják meg azt a képzési területet, amely a diákokhoz a legjobban illik. Az egyetem honlapján (www.u-szeged.hu) a leendő hallgatóknak szóló információk között található teszt kitöltése néhány percet vesz igénybe. Ezt követően a diákok egy értékelést kapnak, amely a képzési terület leírása mellett tartalmazza az egyetem képzési területen belüli választható szakjait is.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.