Bezár

Sajtóarchívum

Ma sajtótájékoztató Török Márk fegyelmi ügyében

Ma sajtótájékoztató Török Márk fegyelmi ügyében

2008. január 31.
1 perc
  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
  Ma délután 16.30-kor a Szegedi Tudományegyetem sajtótájékoztatót tart Török Márk EHÖK-elnök fegyelmi ügyében a Bölcsészettudományi Kar Radnóti Kávézójában. (Szeged, Egyetem utca 2.).

Szabó Gábor rektor 2007 novemberében fegyelmi eljárást indított Török Márk hallgató, EHÖK elnök ellen a felsőoktatási törvényben foglalt hallgatói kötelezettségek több rendbeli megsértése miatt. A Hallgatói Fegyelmi Bizottság 2007. december 4-én hozott határozatában Török Márkot két félévre eltiltotta az SZTE-n a tanulmányok folytatásától. Török Márk a Fegyelmi Bizottság döntése ellen fellebbezést nyújtott be, melyet az egyetem SZMSZ-ének megfelelően a Hallgatói Ügyek Jogorvoslati Bizottsága vizsgált.

A Szegedi Tudományegyetem a fegyelmi és a jogorvoslati vizsgálat lezárulásáig az eljárás érdekében nem kívánt az ügy részleteiről nyilatkozni. A mai sajtótájékoztatón a fegyelmi vétségek érintettjei és az egyetem illetékes vezetői válaszolnak a felmerülő kétségekre, és kifejtik az üggyel kapcsolatos álláspontjukat. A sajtótájékoztatón az újságírók megtekinthetik azt a pincehelyiséget, mely a szabálytalan és engedély nélküli átalakítás miatt az eljárás alatt le volt zárva. (Kérjük, a televíziók munkatársai világítást hozzanak magukkal, amennyiben felvételeket kívánnak készíteni.)

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk. Kérjük, hogy újságíró igazolványt lehetőség szerint hozzanak magukkal. Együttműködésüket köszönjük.

2008. január 31.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek