SZTE Info

HVG-nap, címlapkiállítás a TIK-ben

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 2008. május 8-án a Heti Világgazdaság című hetilap mutatkozik be a SZTE Tanulmányi és Információs Központjában. Ennek keretében két szakmai előadás hangzik el, majd tárlat nyílik a HVG címlapokból. A rendezvény nyitott és ingyenes, minden érdeklődőt, szegedi polgárt szeretettel várunk.

Kérem, előzetesen is adjanak hírt a rendezvényről.

A HVG-nap részletes programja a csatolt dokumentumban található.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.