SZTE Info

HVG-nap, címlapkiállítás a TIK-ben

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 2008. május 8-án a Heti Világgazdaság című hetilap mutatkozik be a SZTE Tanulmányi és Információs Központjában. Ennek keretében két szakmai előadás hangzik el, majd tárlat nyílik a HVG címlapokból. A rendezvény nyitott és ingyenes, minden érdeklődőt, szegedi polgárt szeretettel várunk.

Kérem, előzetesen is adjanak hírt a rendezvényről.

A HVG-nap részletes programja a csatolt dokumentumban található.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.