SZTE Info

Faludy-díj átadás az SZTE-n - 2008

   
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2008. évi Faludy-díj átadására május 15-én 11.00-kor kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Tanácstermében (Dugonics tér 13. II. emelet).

A díj kuratóriumának döntése értelmében a 2008.évi Faludy-díjat Lanczkor Gábor költő kapja. Lanczkor Gábor az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék posztgraduális kurzusának első éves hallgatója, az elmúlt időszakban jelent meg harmadik verseskötete.

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.