SZTE Info

Faludy-díj átadás az SZTE-n - 2008

   
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2008. évi Faludy-díj átadására május 15-én 11.00-kor kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Tanácstermében (Dugonics tér 13. II. emelet).

A díj kuratóriumának döntése értelmében a 2008.évi Faludy-díjat Lanczkor Gábor költő kapja. Lanczkor Gábor az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék posztgraduális kurzusának első éves hallgatója, az elmúlt időszakban jelent meg harmadik verseskötete.

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.