SZTE Info

Térségi agrár-találkozó

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A mezőgazdasági könyvhónap alkalmából 2008. február 14-én találkozót rendez a társég agráriuma számára a SZTE Mérnöki Kara és a Csongrád Megyei Agrárkamara. A 10.30-kor a SZTE Tanulmányi és Információs Központjában (Ady tér 10.) kezdődő rendezvényen előadást tart Lukács László, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnöke az új agrártámogatási rendszerre való áttérésről és a szakigazgatás új feladatairól. Ezt követően átadják a Kiváló Magyar Agrár-szakkönyv és Felsőoktatási Tankönyv nívódíjat.

A rendezvényre tisztelettel meghívjuk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.