SZTE Info

Egyetemes Európa programsorozat

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Egyetemes Európa programsorozat Info-járat kamionja február 27-én landol a József Attila Tanulmányi és Információs Központ előtt. A TIK (Ady tér 10.) Átriumában és Kiállítási terében minden hétköznap délután tájékoztatók, kerekasztal-beszélgetések, fórumok, vitaverseny és játék várja az érdeklődőket. A programsorozat célja, hogy megismertessék uniós lehetőségeket és egyben vitára hívjanak Európa jövőjéről és a globális kihívásokra adható válaszokról. A vitaversenyen való részvétellel brüsszeli utat nyerhetnek a csapatok!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.