Bezár

Sajtóarchívum

Itt az eddigi legátfogóbb európai felsőoktatási felmérés

Itt az eddigi legátfogóbb európai felsőoktatási felmérés

2008. október 15.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Drámai a nyelvtudás, de a hallgatók szeretik az egyetemeiket

Magyarországon idén húsz felsőoktatási intézmény vett részt a legnagyobb olyan évente ismétlődő európai szintű közvélemény-kutatásban, amely az egyetemi és főiskolai hallgatók véleményét, elégedettségét és jövőbeni elvárásait vizsgálta a saját képzésüket illetően. A European Student Barometer 2008 eredményei szerint a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számos ponton elégedettebbek az oktatás feltételeivel és minőségével, mint európai társaik, de a magyar átlaghoz hasonlóan borúlátóbbak a munkavállalás és a karrierlehetőség tekintetében. Ugyanakkor nyelvi felkészültségük még nem érte el az európai színvonalat, de lényegesen jobb a hazai átlagnál.

A felmérés 20 európai ország mintegy 550 oktatási intézményének több mint 90000 hallgatóját kérdezte meg olyan témákban, mint pl. a mobilitási hajlandóság, a nyelvi felkészültség, elképzelések, elvárások az első munkahellyel szemben, illetve, hogy mennyire elégedettek a saját jelenlegi képzésükkel. Magyarországon 24 felsőoktatási intézmény vett részt a kutatásban, közel 11000 – döntő többségben közgazdász és műszaki – hallgató töltötte ki a kérdőívet, és a Szegedi Tudományegyetemen több száz hallgató vett részt a felmérésben.

A felmérés részletes eredménye grafikonokkal is szemléltetve a csatolt dokumentumban olvasható.

További információ: Bittner Péter Privy Council Communications (Tel.: 06-20-665-0386), Révész Balázs Marketing és kommunikációs igazgató, Szegedi Tudományegyetem (Tel.: 62/544-070)

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek