SZTE Info

Olasz-magyar innovációs nap

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az Olasz Nagykövetség és a Szegedi Tudományegyetem olasz-magyar innovációs napot szervez Szegeden szeptember 25-én, „The Italian System meets in Szeged” címmel. A nap programja két téma körül csoportosul, az egyik biotechnológia és biolmolekuláris gyógyszerek, a másik nanotechnológia. Az információs napon 10 előadás hangzik el, amelyen többek között bemutatkozik a Szegedi Tudományegyetem két, működő regionális tudásközpontja, kooperációs kutatóközpontja, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóintézete, a Magyar Biotechnológiai Szövetség és az olasz partnerek képviselői. A résztvevők kerekasztal megbeszélésen megvitatják és kijelölik az együttműködés lehetőségeit és fő irányait.

A nap programja megtalálható a: http://www2.u-szeged.hu/project/hirdetail/177/0/0 címen.

További információk: Dombi András innovációs igazgató (36-62-544338, dombia@chem.u-szeged.hu)

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.