Bezár

Sajtóarchívum

ERASMUS: az SZTE a legjobb 10 között!

ERASMUS: az SZTE a legjobb 10 között!

2008. június 27.
1 perc
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jan Figel' oktatásért, képzésért, kulturáért és ifjúságért felelős EU biztos ajánlásával jelentette meg az Európai Bizottság az ERASMUS European Success Stories c. 2008-as kiadványát, mely az oktatói mobilitásban és az intenzív programok megvalósításában a legjobb minőségi és mennyiségi teljesítményt felmutató 10-10 európai egyetemet mutatja be.

Az Európai Bizottság a Szegedi Tudományegyetemet a kiválasztott legjobb tíz európai egyetem közé sorolta az oktatói mobilitásban a 2000-2006. közötti időszakban elért eredményei alapján.

Eredményeik alapján minden ERASMUS Charterrel rendelkező európai felsőoktatási intézmény pályázhatott.

A Szegedi Tudományegyetem a TEMPUS Közalapítvány (TKA) kérésére nyújtott be pályázatot, melyet a TKA továbbított az Európai Bizottságnak. Az előválogatás során 21 ország pályázói közül 76 intézmény került kiválasztásra, ebből 36 intézmény pályázata az oktatói mobilitásban, 40 intézmény pályázata pedig az intenzív programban nyújtott teljesítményük alapján került bírálatra, 3 független szakértő által. A bírálók a pályázó intézmények eredményeit a 2000-2006. közötti időszakra vonatkozóan minőségi és mennyiségi kritériumok alapján, pontozásos alapon értékeltek és végül választottak ki a két kategóriában legjobban teljesítő 10-10 egyetemet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek