SZTE Info

SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sajtótájékoztatója

   
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

M E G H Í V Ó

„A szakellátási normatíva felosztásáról szóló közigazgatási határozatokból adódó, a fekvőbeteg ellátó egészségügyi szolgáltatóknál megvalósuló intézményi átalakítások költségeinek támogatására” az Egészségügyi Minisztérium által kiírt pályázat keretében a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja az elnyert 210,9 mFt-os támogatás értékű infrastrukturális fejlesztést valósított meg. A beruházás 2008. március 31-re befejezésre került, ennek kapcsán sajtótájékoztatót tartunk, melynek:

Időpontja:2008. április 14. 14:00

Helye: Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal (6720 Szeged, Dugonics tér 13. II. em.)

A meghívó teljes szövege, valamint a sajtótájékoztatón résztvevők névsora, a csatolt dokumentumban található.

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.