SZTE Info

SZTE – Belvárosi Mozi együttműködés: sajtótájékoztató

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
SZTE – Belvárosi Mozi együttműködés: sajtótájékoztató

Együttműködési megállapodást ír alá a Szegedi Tudományegyetem és a Belvárosi Mozit üzemeltető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft., melynek keretében a kft. Különféle kedvezményekkel járó „Belvárosi Mozi Partnerkártyát” biztosít az egyetemnek. A Partnerkártyát és az ezzel járó kedvezményeket a hallgatók, a dolgozók és a SZTE Alma Mater tagjai vehetnek igénybe.

A szerződést 2008. április 18-án, pénteken 10 órakor írja alá Badó Attila rektorhelyettes és Boros Gyula ügyvezető igazgató a SZTE Rektori Hivatalának rektori tárgyalójában (Dugonics tér 13. 2. emelet). Az együttműködési megállapodás további tartalmáról és a Partnerkártyáról a szerződés aláírását követően sajtótájékoztatót tartunk, melyre tisztelettel meghívjuk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.