SZTE Info

SOKAN vagyunk SOKFÉLÉK – nézőpontok az esélyegyenlőségről

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az esélyegyenlőségi konferenciára 2008. április 10-én csütörtökön 10-16 óráig a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Tanácstermében kerül sor.

A konferencia résztvevői tájékoztatást kapnak a speciális szükségletű emberek és az információs társadalom közötti kapcsolódási pontokról, a társadalmi integráció lehetőségeiről több tudományág szemszögéből. Megismerkedhetnek a Szegedi Tudományegyetem esélyegyenlőségi programjával és az elmúlt évek tapasztalataival.

A konferenciát Prof. Dr. Badó Attila SZTE Hallgatói és Közkapcsolati Rektorhelyettes nyitja meg.

A rendezvény szervezője a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja.

A rendezvény kapcsolattartója: Katona Miklós 62/ 544-029, E-mail: dcentrum@stud.u-szeged.hu

A konferencia részletes programja a csatolt dokumentumban található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.