SZTE Info

Alma Mater Díj a General Electricnek

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem által alapított Alma Mater díját az idén GE Hungary Zrt. Healthcare K+F divíziója nyerte el az egyetem közel 70 üzleti életből kikerülő partnere közül. A választás azért esett a GE Healthcare (GEHC) egészségügyi üzletágra mivel a cég a SZTE-s hallgatók számára meghirdetett gyakornoki program mellett, számos volt szegedi hallgatót is foglalkoztat, és 2007-ben azzal a céllal nyitotta meg új K+F irodáját Szegeden, hogy a Szegedi Klinikán dolgozó orvosokkal napi szinten tudjon kapcsolatot kialakítani. Az SZTE Alma Mater díjat,- mely immár harmadik alkalommal került kiosztásra- azzal a céllal alpították, hogy elismerésben részesíthessék az egyetem kiemelkedő regionális vagy országos üzleti partnereit.

További információk a csatolt dokumentumban.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.