SZTE Info

Tudományos Diákköri Konferencia az MGK-n

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán Hódmezővásárhelyen, mint minden évben, idén is sor kerül, március 12-én, szerdán az egyetemi hallgatókat, oktatókat, kutatókat megmozgató Tudományos Diákköri Konferenciára.

A Kar Andrássy út 15. szám alatti előadótermeiben reggel 8 órakor kezdődő és egész napos rendezvényen összesen 22 főiskolai hallgató előadásszerűen számol be, az általuk választott egy-egy téma tudományos kutatásainak eredményéről.

A Mezőgazdasági Kar kiemelkedő szakmai eseményét az agrárium ipari és szolgáltató ágazata a kutatási eredmények gyakorlati felhasználásának lehetőségei miatt, minden évben igen nagy figyelem kíséri.

Bővebb információ: Dr. Mészáros Attilától a TDT elnökétől (246-466/130)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.