SZTE Info

Sajtótájékoztató a városi egészségügyi pályázatról

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 Tájékoztatjuk az újságírókat, hogy ma este, a szenátusi ülés végén, körülbelül 18 órakor sajtótájékoztatót tartunk a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Kórháza és Szakorvosi Rendelő és Háziorvosi Szolgálat feladata ellátására és a kapcsolódó vagyon kezelésére kiírt pályázattal kapcsolatos szenátusi döntésről. aA sajtótájékoztatón részt vesz Dr. Szabó Gábor rektor és Dr. Mikó Tivadar centrum-elnök. A tájékoztató helyszíne a Rektori Hivatal.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a szenátus zárt ülésen tárgyalja a pályázatra vonatkozó napirendi pontot.

Megértésüket köszönjük, megjelenésükre a sajtótájékoztatón számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.