SZTE Info

Magyarország felkészülése az Európai Unió elnöki feladataira

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Európa-tanulmányok Központja keretében működő EUROPE DIRECT Szeged európai információs iroda „Magyarország felkészülése az Európai Unió elnöki feladatainak ellátására” címmel kerekasztal beszélgetést rendez 2007. május 10-én 15.30 órai kezdettel.

A beszélgetés résztvevői: PROF. DR. TRÓCSÁNYI LÁSZLÓ igazgató, SZTE ÁJK ETK; ÓDOR BÁLINT főosztályvezető, Országgyűlés Külügyi Hivatala, Európai Uniós Főosztály; DR. IVÁN GÁBOR szakállamtitkár, európai igazgató, Külügyminisztérium; DR. VÁRHELYI OLIVÉR főosztályvezető, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Európai Uniós Jogi Főosztály; DR. BARANYAI GÁBOR főosztályvezető, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Közösségi és Nemzetközi Főosztály. Levezető elnök: FÓRIS GYÖRGY, brüsszeli EU tudósító, a Bruxinfo internetes EU-tartalomszolgáltatás alapítója, Team Europe szakértő.

A kerekasztal beszélgetés előtt, 14 órakor sajtótájékoztatót tartanak az Europe Direct információs iroda működéséről, valamint a kerekasztal-beszélgetéshez kapcsolódódó témákról.

A rendezvény helyszíne: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, I. Előadó (alagsor) Szeged, Ady tér 10.

A rendezvényre és a sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

A rendezvény részletes programja a csatolt dokumentumban található.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.