SZTE Info

Konzultáció a külpolitikai stratégiáról

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A készülő külpolitikai stratégia biztonságpolitikai vonatkozásairól tartanak kerekasztal beszélgetést a SZAB Székházban május 23-án 17 órakor az SZTE rendezésében. A megbeszélésen a Külügyminisztérium képviselői és szakértők mellett várhatóan részt vesz Göncz Kinga külügyminiszter is.

További információk:

Dr. Dékány Imre akadémikus, rektorhelyettes (tel: 62/544-832, email: tudrh@rekt.u-szeged.hu)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.