Bezár

Sajtóarchívum

Sikeres évkezdés a GTK-n

Sikeres évkezdés a GTK-n

2007. február 12.
  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
  A már hagyományosnak számító jogász-, mérnök-, orvos- és gyógyszerész-közgazdász képzések a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán (SZTE GTK) idén is népszerűnek bizonyultak. A Dél-Alföldi Régióban egyre több, szakmájában sikeres szakember gondolja úgy, hogy megszerzett tudását gazdasági szakismeretekkel bővíti, amit a februárban induló (keresztféléves) levelező képzésekre való jelentkezések is alátámasztanak.

A választható szakok közül egyre keresettebb az SZTE GTK közép és felsővezetők számára indított MBA programja, mely a modern menedzsment elméleti ismeretein túl intenzív tréningek és projektfeladatok segítségével a gyakorlati vezetési képességek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt.

Sikeresen debütált a kar új Európa Tanulmányok távoktatásos szakirányú továbbképzése, mely Projektmenedzsment szakirányon olyan szakemberek képzését tűzte ki célul, akik sikeresen vesznek részt az európai uniós forrásokat felhasználó projektek tervezésében és megvalósításában.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának tapasztalatai szerint a levelező és távoktatásos tagozaton folyó képzések nem csupán az megszerezhető ismeretek miatt voltak népszerűek a hallgatók körében, hanem azért is, mert ezek a képzési formák alkalmazkodtak leginkább a munka melletti tanulás igényeihez. Saját maguk határozhatták meg tehervállalásukat: tanulmányaik ütemét és intenzitását, melyet az otthoni, egyéni tanulásra kifejlesztett, online-eszközökkel támogatott tananyagcsomagok egészítettek ki.

A távoktatásos képzések közül folyamatos az érdeklődés a kismamák körében az SZTE GTK Gazdálkodás és menedzsment BA alapszakjára is, akik a megszűnt állami költségtérítés kedvezmények helyett most az intézmény 30%-os engedményét vehetik igénybe. Erre a képzésre az országos felvételi eljárás keretében még február 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek