SZTE Info

Összevont Nyílt Nap a Szegedi Tudományegyetemen 2007.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 

A Szegedi Tudományegyetem 2007. november 29-én, csütörtökön egész napos programmal várja a szegedi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődőket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.).

Az Összevont Egyetemi Nyílt Nap – amelyen a Szegedi Tudományegyetem tizenkét kara képviselteti magát – fontos segítséget jelent a pályaválasztási döntéshozatalban. A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők közvetlenül az egyetem és a karok képviselőitől szerezhetik be a legfontosabb és legfrissebb információkat.

9.00 és 16.00 óra között a diákok és kísérőik a képzési kiállítás standjainál, a karokat képviselő egyetemi oktatóknak és a hallgatói önkormányzatok képviselőinek tehetik fel – a tanulmányokkal, az egyetemi élettel, illetve elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatos – kérdéseiket.

10.00, 11.00, 14.00 órakor a karok képviselői egy-egy órás kari tájékoztató előadást is tartanak a kari jelentkezés specifikumairól.

A diákok pályaorientációs tanácsadáson is részt vehetnek, egyetemünk Életvezetési Tanácsadó Központja és Karrier Irodája közreműködésével.

Az egyetem vezetése és a kari vezetők 12 órától az összevont felvételi tájékoztató keretében, az Országos Felvételi Iroda munkatársaival közös fórumon adnak tájékoztatást középiskolai igazgatóknak, osztályfőnököknek, szaktanároknak, illetve pályaválasztási tanácsadóknak az egyetem által kínált lehetőségekről, az SZTE 2008/2009. tanévének felvételi sajátosságairól.

Kérjük, legyenek segítségünkre a közvélemény előzetes tájékoztatásában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.