SZTE Info

Könyvbemutató és sajtótájékoztató: Kovács László Szegeden

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az MTA SZTB Gazdaságtudományi Szakbizottsága és az SZTE Gazdaságtudományi Kar Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete szervezésében sajtótájékoztató keretében bemutatjuk Farkas Beáta (szerk.): A lisszaboni folyamat és Magyarország című tanulmánykötetét 2007. november 19-én (hétfőn) 11.00 órakor a SZAB Székház I. emeleti Dísztermében (Szeged, Somogyi u. 7.). A sajtótájékoztatón lehetőség nyílik interjút, riportot készíteni Kovács László úrral. Ezt követően Kovács László előadást tart „Az Európai Bizottság adópolitikai kezdeményezéseinek szerepe a legfontosabb uniós stratégiák megvalósításában” címmel.

A rendezvényre tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.