SZTE Info

SZTE ŐSZI ÁLLÁSBÖRZE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
2007. október 17-én a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriumában kerül megrendezésre 9 és 16 óra között Dél-kelet Magyarország legnagyobb felsőoktatási álláskereső rendezvénye. A börze főszervezője az egyetemen működő Karrier Iroda, melynek célja, hogy a gazdálkodó szervezetekkel összehangolva a dél-alföldi felsőoktatási intézmények több ezer végzős hallgatójának elhelyezkedéséhez segítséget nyújtson.

A rendezvényen az érdeklődők több mint harminc cég, állásajánlatairól, szakmai gyakornoki programjairól, valamint a hallgatókkal szemben támasztott igényeikről kaphatnak információkat. Az állásbörze ideje alatt (előzetes jelentkezés alapján) grafológiai elemzésen lehet részt venni, valamint kompetencia és nyelvi tesztek kitöltésére is lesz lehetőség helyszíni értékeléssel. A rendezvényen folyamatos cégelőadások is zajlanak, ahol tájékozódni lehet a cégek működéséről, belső felépítéséről, valamint lehetőség nyílik arra is, hogy a látogatók bármilyen témában kötetlenül kérdezzenek a cégképviselőktől.

Az állásbörzét megelőző nap (október 16.), hagyományos Előkészítő Nap, (http://talpai.net/pichost/felk/plakat/felkeszito.JPG) ahol a hallgatók karriertervezést segítő, HR szakemberek által tartott előadásokon, valamint – korlátozott létszámban – felvételi tréningeken, próbainterjúkon vehetnek részt. Ez utóbbin gyakorlott karrier-tanácsadók „vizsgáztatják" tét nélkül a jelentkezőket, majd a szimulációs gyakorlat alapján személyre szabottan értékelik ki a résztvevők szereplését.

A rendezvényen való részvétel (néhány regisztrációhoz kötött program kivételével) mindenki számára ingyenes. Minden érdeklődőt szertettel várunk! Részletes program és regisztráció a www.karrier.szeged.hu honlapon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.