SZTE Info

45 éves a Mérnöki Kar -- ünnepség és konferenciák

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Ünnepi tanácsüléssel és két konferenciával ünnepli 45. születésnapját az SZTE Mérnöki Kara október 11-én és 12-én.

Csütörtökön az egyetem központi épületében ünnepi tanácsülést tartanak, délután emléktáblát és tantermet avatnak a karon. Pénteken délelőtt a központi épületben az Európai kihívások című konferencia megnyitója és plenáris ülése lesz, a kar főépületében pedig a Funkcionális élelmiszerek szerepe napjainkban című tudományos tanácskozás. Az Európai kihívások című konferencia szekcióelőadásai délután a kar épületeiben folytatódnak.

A rendezvényekre minden érdeklődőt várnak.

A rendezvények részletes programja a csatolt dokumentumokban olvasható.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.