Bezár

Sajtóarchívum

A Szenátus elnapolta a döntést az egészségügyi integrációról

A Szenátus elnapolta a döntést az egészségügyi integrációról

2007. július 09.
2 perc
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 Mint ismeretes, a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2007. június 2-án tárgyalta a SZMJV egészségügyi intézményeinek átvételére vonatkozó szerződéstervezetet. A Szenátus tagjai egyenlő arányban szavaztak a szerződés megkötése mellett, illetve ellen. Az egyetem legfelsőbb döntéshozó testülete 2007. június 9-én újra napirendre tűzte a kérdést, mert időközben módosító javaslatok érkeztek az előterjesztéshez.

A testület egyik szenátorának ügyrendi javaslatát meggyőző többséggel elfogadva a Szenátus úgy döntött, hogy a szavazást a szerződéskötésről 2007. augusztus 27-ig elnapolja. Dr. Szabó Gábor rektor ugyanis a mai naptól a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöki teendőinek ellátásával bízta meg Dr. Pál Attila professzort, a testület pedig időt kíván adni az elnöknek a pályázati anyag részletes áttanulmányozásához. A Szenátus a döntésnél figyelembe vette azt a körülményt is, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszter – a klinikai központ és az egyetem vezetőjének többszöri közbenjárására -- a félév végére ígérte az új betegellátási finanszírozási rendszer felülvizsgálatát. A Szenátus így bízik abban, hogy a felülvizsgálatot követően megváltozik a klinikákra nézve hátrányos jelenlegi finanszírozás. A SZTE Szenátusa érzi annak felelősségét, hogy a város betegellátásának magas színvonala csakis az ellátás integrációjával biztosítható, ugyanakkor elengedhetetlennek tartja a finanszírozási rendszer átalakítását oly módon, hogy a progresszív betegellátás csúcsát jelentő egyetemi klinikák a megnövekedett feladataikkal és teljesítményükkel arányos támogatásban részesüljenek.

Dr. Szabó Gábor rektor az egyetem SZMJV önkormányzatának tett ajánlatát a pályázati kiírásnak megfelelően 90 napig fenntartja.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek