SZTE Info

Hiller István adja át a biológiai és a közgazdász épületeket

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Tisztelettel meghívjuk a Közgazdász kooperációs tér ünnepélyes műszaki átadására, és a beruházás lezárását megörökítő emléktábla elhelyezésére, amelyre a Szeged, Kálvária sgt. 1. sz. alatti helyszínen 2007. július 12-én 16.00 órakor,

valamint a a Biológiai kooperációs tér ünnepélyes műszaki átadására, és a beruházás lezárását megörökítő emléktábla elhelyezésére, amelyre a Szeged, Közép fasor 52. sz. alatti helyszínen 2007. július 12-én 16.30 órakor kerül sor Dr. PhD. Hiller István oktatási és kulturális miniszter jelenlétében.

Részletes információk a csatolt dokumentumban olvashatók. További felvilágosítás: Sümeginé Tünde (TIK)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.