SZTE Info

Az egészségügyi integrációról

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a mai ülésén megtárgyalta a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Kórháza és Szakorvosi Rendelő és Háziorvosi Szolgálat feladata ellátására és a kapcsolódó vagyon kezelésére vonatkozó szerződés-tervezetet, mely a pályázat kiírójával, Szeged MJV ökormányzatával az elmúlt hetekben folytatott tárgyalások eredményeképpen készült el. A szenátusi (titkos) szavazás végeredménye: 21 igen, 21 nem és 3 tartózkodás lett. Tekintettel a kérdés jelentőségére és a szavazás szoros végeredményére dr. Szabó Gábor rektor úgy döntött, hogy a mainál egyértelműbb testületi állásfoglalás kialakítása érdekében az SZTE soron következő rendes szenátusi ülésén, 2007. július 9-én javasolja a kérdés újbóli napirendjére tűzését. Keczer Gabriella sajtószóvivő
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.