SZTE Info

A Bolyai Intézet nemzetközi konferenciája

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2007. július 16-20 között nemzetközi konferenciát rendez a Bolyai Intézet Algebra és Számelmélet Tanszéke. A konferenciára 3 kontinens 17 országából érkeznek résztvevők.

Az előadások helyszíne: Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Központ, SZAB Székház (Szeged, Somogyi u. 7.).

A konferenciát július 16-án hétfőn 10.15 órakor Prof. Dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg.

További információ: Dr. Maróti Miklós egyetemi docens

Tel.: 546-378

e-mail: mmaroti@math.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.