SZTE Info

Magyar Örökség-díj

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyar Örökség-díjban részesül egyetemünk 1966-ban elhunyt professzora, a kétszeres Kossuth-díjas Jancsó Miklós akadémikus.

A kitüntető címet bizonyító oklevelet, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, 2007. június 23-án szombaton 11 órakor adják át.

Az oklevelet átveszi a díjazott fia, Jancsó Gábor, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetének professzora.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.