SZTE Info

II. „Alma – weekend” és Egyetemi Sportnap a Szegedi Tudományegyetemen

     
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2007. június 17. vasárnap a sport és a közösség napja a Szegedi Tudományegyetemen. Az SZTE Sportközpontban (Hattyas sor 10.) immáron második alkalommal kerül megrendezésre az „Alma – weekend” és Egyetemi Sportnap, mely az SZTE Alma Mater, az SZTE Karrier Iroda és az SZTE Sportközpont közös szabadidős rendezvénye. A szervezők gazdag programkínálattal várják vissza a Tisza parti városba mindazokat, akik a Szegedi Tudományegyetemhez, vagy valamely jogelőd intézményéhez kötődést éreznek.

A rendezvény célja, hogy az intézmény végzett és végzős hallgatói valamint jelenlegi és korábbi dolgozói számára egy nyárköszöntő szabadtéri rendezvényen kellemes időtöltési lehetőséget biztosítson. A rendezvény ismerkedésre, nosztalgiázásra és persze a jövőbe tekintésre is lehetőséget kíván teremteni a sport és kulturális programok mellett.

A szervezők kosárlabda, röplabda és focicsapatok valamint asztalitenisz és tenisz párosok jelentkezését várják. Nevezési határidő 2007. június 14.

Az II. „Alma-weekend” és Egyetemi Sportnap minden SZTE Alma Mater tag és vendége számára – előzetes regisztráció esetén – ingyenes.

Részletes program a csatolt dokumentumban található.     
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.