SZTE Info

Regionális kerekasztal a mérnökképzésről

   
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Mérnökképzés a dél-alföldi régióban címmel kerekasztal beszélgetést rendez a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara 2007. április 10-én 10 órától a Mérnöki Kar főépületének Tanácstermében (Mars tér 7.).

A találkozón részt vesz Szabó Gábor, az SZTE rektora, Patay István, a szarvasi Tessedik Sámuel Főiskola rektora, Sztachó-Pekáry István, a Kecskeméti Főiskola rektora és Majdán János, a bajai Eötvös József Főiskola rektora, valamint az intézmények mérnökképzést folytató karainak dékánjai.

A megbeszélés után, 12 órakor a résztvevők rövid tájékoztatót tartanak az újságíróknak a találkozón felmerült témákról és azok eredményeiről.

A rendezvényt követő tájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.