SZTE Info

Konferencia a Mezőgazdasági Karon

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„VIDÉK – TUDOMÁNY – ÜZLET” címmel tudományos konferenciára- üzleti és partnertalálkozóra kerül sor 2007. április 28-án szombaton Hódmezővásárhelyen. A megrendezésre kerülő tudományos nap főszervezői a Dél-alföldi Agrártudományi Centrum, a Centrumot alkotó karok: az SZTE Mérnöki Kar, (MK) és az SZTE Mezőgazdasági Kar, (MGK), valamint a SZTE Regionális Szaktanácsadási Központ (RSZK).

A rendezvény helyszíne: Szegedi Tudományegyetem, Takács Ferenc Innovációs és Képző Központ, 6800 Hódmezővásárhely.

A rendezvénnyel kapcsolatos információk és a részletes program a csatolt dokumentumban található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.