SZTE Info

Az Integrációs Klub áprilisi rendezvényei

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az SZTE Európa-tanulmányok Központ által működtetett EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda áprilisban a következő rendezvényekre várja az érdeklődőket:

2007. április 11. 18.00 óra: Európa és Ázsia: verseny vagy kooperáció? A szingapúri példa (Dr. Nanovfszky György nagykövet), Helyszín: SZTE ÁJK Erdei Ferenc Terem (Szeged, Tisza L. krt. 54. II. emelet)

2007. április 25. 18.00 óra: A finnugor népek, Oroszország és az európai integráció (Dr. Nanovfszky György nagykövet), Helyszín: SZTE ÁJK Kari Társalgó (Szeged, Tisza Lajos krt. 54. III. emelet)

2007. április 26. 18.00 óra: EU related policy of the Czech Republic, experiences of EU membership, expectations, up-to-date issues (Jiří Havlik, a Cseh Köztársaság Külügyminisztériuma, a Nyugat-Európa Osztály vezetője)? Helyszín: SZTE ÁJK Kari Társalgó (Szeged, Tisza Lajos krt. 54. III. emelet)

Bővebb információval Szekeres Ildikó irodavezető áll rendelkezésükre (iszekeres@eutk.u-szeged.hu).  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.