SZTE Info

Gyógyszertesztelés a Belklinikán -- farmakológiai vizsgálóhely nyílik

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az Országos Gyógyszerészeti Intézet által akkreditált farmakológiai vizsgálóhely létesült az SZTE I. Belgyógyászati Klinikáján.

A "humánfázis 1.", azaz az egészséges önkénteseken végzett gyógyszertesztekre alkalmas vizsgálóhelyet a Richter Gedeon NyRt.-vel közösen, az NKFP támogatásával alakították ki.

Az SZTE első ilyen jellegű vizsgálóhelyének ünnepélyes átadására 2007. március 19-én 10 órakor kerül sor a klinika tantermében (Korányi fasor 8-10.).

A megnyitó ünnepségen és az azt követő sajtótájékoztatón részt vesz Bogsch Erik, a Richter NyRt.vezérigazgatója, Szabó Gábor, az SZTE rektora, Lonovics János, a klinika igazgatója és Falkay György, a Gyógyszerésztudományi Kar intézetvezetője.

A megnyitó ünnepségre, valamint az azt követő sajtótájékoztatóra és fogadásra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.