SZTE Info

A Környezet- és Nanotechnológiai Tudásközpont első ülése

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A 2005. november 1-jén indult Környezet- és Nanotechnológiai Regionális Egyetemi Tudásközpont (KNRET) 2006. február 3-án a megtartja első konzorciumi ülését, melyen sor kerül a Szegedi Tudományegyetem és a konzorciumi partnerei (köztük 8 ipari partner) közötti konzorciumi szerződés aláírására.

Helyszín: Szeged, Dugonics tér 13. Rektori Tanácsterem

Időpont: 2006. február 3. 11 óra 30 perc

A konzorciumi ülés előtt 11 órától sajtótájékoztatót tartunk, melyen részt vesz:

Prof. Dr. Szabó Gábor, rektor, KNRET projektvezető, Prof. Dr. Kiricsi Imre, KNRET tudományos igazgató és Dr. Buzás Norbert, KNRET menedzserigazgató

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

A KNRET-ről bővebben a csatolt dokumentumban olvashatnak.

További információk: Koszár Anna projektmenedzser (Tel.: 546-703 Fax: 544-830 mailto: anna@deak.u-szeged.hu)

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.