SZTE Info

Toledoi küldöttség látogatása a GYTK-n

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2006. május 8. és 12-e között az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara látja vendégül a Toledoi Egyetem (University of Toledo) Gyógyszerésztudományi Karának dékánját és három vezető oktatóját. A vendégek látogatást tesznek az itteni Gyógyszerésztudományi Kar Intézeteiben, emellett tudományos előadásokat tartanak, melyekre tisztelettel meghívjuk Önt és érdeklődő munkatársait.

Részletes program a csatolt dokumentumban található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.