SZTE Info

Sárgulási ünnepség az MFK-n

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán 2006. május 12-én-pénteken tartják hagyományos Sárgulási ünnepségüket, amelynek során 86 nappali tagozatos, 88 levelező tagozatos és 24 távoktatásos végzős főiskolai hallgató vesz búcsút iskolájától.

A fogatós felvonulás a városon keresztül 14.45-kor indul a Kutasi úti Tanüzemi területről.

16 órakor érkeznek meg a Kossuth térre, ahol a Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely Megyei Jogú város vezetése fogadja a végzősöket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.