SZTE Info

Az egészségügyi miniszter is köszönti Simon Miklós professzort

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Dr. Simon Miklós professor emeritus 90. születésnapja alkalmából rendez ünnepi ülést a SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikája 2006. május 12-én 10 órától a SZAB Székházban (Somogyi utca 7.) Köszöntőt mond többek között Dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter, Ursula Seiler-Albring, Németország nagykövete, Botka László polgármester és Prof. Dr. Szabó Gábor rektor. A köszöntőket tudományos előadások követik.

A rendezvényre tisztelettel meghívjuk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.