Bezár

Sajtóarchívum

A SZTE központi épületének felújítása

A SZTE központi épületének felújítása

2006. december 05.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem Dugonics tér 13. szám alatti központi épülete, melyben a Rektori Hivatal működik, hosszú idő óta felújításra szorul. Az egyetem a városképi jelentőségű épület felújításához a II. Nemzeti Fejlesztési Terv keretein belül törekszik forrásokat biztosítani. A megújuló épületben az egyetem vezetése mellett a jövőben helyet kapnak a kutatás-fejlesztéshez és innováció transzferhez kötődő szolgáltatások is. A jelenlegi tervek három fő funkció megteremtését tűzik ki célul:

- Szolgáltató tér: konzultációs központ a régió tudásalapú gazdaságfejlesztési programjainak menedzseléséhez

- Prezentációs tér: hallgatói kiszolgáló fejlesztési központ, ahol a központi, a képzéseket közvetlenül támogató hallgatói digitális és humán szolgáltatások koncentrálódnak

- Egyetemi kooperációs tér: itt kapnak helyet azok az egyetemi szervezeti egységek, melyek a tudás létrehozásának és menedzselésének egyetemi szintű letéteményesei (pl.: pályázati iroda, innovációs iroda, külügyi iroda stb.)

A beruházás tervezett összköltsége mintegy 3 milliárd forint; az elképzelésekkel kapcsolatban jelenleg tervezési egyeztetés folyik.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

nfu2 eu_erfa umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek