SZTE Info

35 éves a szegedi hungarológia képzés

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 A Szegedi Tudományegyetem BTK HUNGAROLÓGIA ÉS KÖZÉP-EURÓPA TANULMÁNYOK NEMZETKÖZI OKTATÁSI KÖZPONT tisztelettel meghívja a szegedi hungarológia oktatás 35 éves történetét megünneplő jubileumi konferenciájára 2006. december 8-9-én, melynek keretében bemutatják a központ új fejlesztésű, az Európai Unió támogatásával létrehozott, Lépésenként magyarul című magyar nyelvoktató csomagját.

A konferencia részletes programja a csatolt dokumentumban olvasható.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.