SZTE Info

1956 – Emlékezés és emlékezet – könyvbemutató

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék könyve a mai emberek 1956-hoz fűződő viszonyáról szól. Hogyan ünnepel Szeged, s mai Magyarország október 23-án? A könyvbemutatón elsősorban a szegedi tapasztalatokat ismertetik.

A könyvbemutató helyszíne:

József Attila Tanulmányi és Információs Központ Jegyzetbolt

Ideje:

2006. december 14. 12.00 óra

A könyvet bemutatják a szerzők közül Felföldi Edit és Kulik Melinda, valamint a szerkesztő, Barna Gábor tanszékvezető egyetemi docens.

Részletek a csatolt dokumentumban találhatók.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.